Vad är hypnos?

Hypnos kommer från grekiska ordet för sömn, men hypnos är inte sömn. Skulle man med det man vet om hypnos idag satt ett namn på det tillståndet skulle det troligen vara något annat.
Hypnotisörer använder dock ibland ordet sov, men det är mer för att skicka en signal till det medvetna sinnet att slappna av och vila. Men du är helt medveten av vad som händer när du är i ett hypnotiskt tillstånd, du kommer förstå och höra allt som sägs.
Det medvetna sinnet kan alltid välja att avbryta det hypnotiska tillståndet när som helst, så en hypnotisör kan inte få dig göra nått som du inte är okej med att göra.

Hypnos är ett helt naturligt tillstånd där man är mer mentalt avslappnad och får en ökad fokuserad uppmärksamhet. Man är i detta tillstånd mer öppen för förändringar på en djup nivå och kan då lättare kommunicera med det vi kallar det undermedvetna sinnet, där alla våra vanor, beteenden och känslor ligger lagrade.

Man blir ofta fysiskt väldigt avslappnad när man är i ett hypnotiskt tillstånd men det är inte nödvändigt för hypnos har inget egentligen med fysisk avslappning att göra, men det är en vanlig positiv bieffekt.

Hypnosterapi är ett väldigt effektivt sätt för att hjälpa personer att övervinna sina utmaningar när man bestämt sig för att göra en förändring.

Hypnosterapi har visat sig vara väldigt effektiv för en mängd olika typer av problem som med andra terapiformer kan ta avsevärt mycket längre tid att lösa.