Hypnos – Vad är det?


Har du också hört talas om hypnos, men inte riktigt faktiskt vet så mycket om det?
Du är inte ensam, läs vidare på vår hemsida för att lära dig mer.
Enligt oss och många andra är den snabbaste vägen till att må bättre i många fall den moderna hypnosterapin som vi använder och finslipat för att ge snabba och bestående resultat på väldigt kort tid, på bara några veckor upplever de flesta klienter en tydlig förbättring, med problem de ofta haft enda sedan dem var små.

Så när du är redo att investera i dig själv så du också kan släppa onödiga stenar inom dig som du har haft så länge, så boka in en tid hos oss!

Frågor och svar om hypnos

Vad kan hypnos användas för?
Stresshantering, ångest, rädslor, låg självkänsla, dåligt självförtroende, inte våga tala inför publik, prokrastinering, oönskade känslor, rökning, snusning, övervikt, fobier, sömnstörningar mm Det finns väldigt många områden där hypnos har visat sig vara väldigt effektivt inom. Generellt sett så är våra vanor/beteenden/känslor/automatiska reaktioner lagrade i det undermedvetna sinnet. Med hjälp av hypnosen kan man arbeta med dessa mycket mer effektivt än man kan normalt sett.

Kan man utföra hypnos via nätet/online?
Ja absolut, många klienter föredrar att vara hemma på en plats de känner sig bekväma och trygga i. Det är mest upp till klienten vad denna föredrar. Nu när världen förändrats så sker mer och mer online.
Så en del klienter föredrar att träffas fysiskt, speciellt första sessionen kan det för många vara värdefullt att träffas för att sedan fortsätta kommande sessioner online. Hos oss har du möjlighet att själv välja det som passar bäst för dig.

Är det farligt att utföra hypnos via nätet/online?
Nej, skulle kontakten brytas så kommer du inom några minuter naturligt öppna ögonen och göra det som krävs för att återställa anslutningen. Det har hänt i mycket, mycket sällsynta fall att klienten har somnat när denna redan var väldigt trött. Men att ta en tupplur är inte farligt. Men vi rekommenderar att ta tuppluren innan sessionen om man är så pass trött och vet med sig att man somna lätt, så vi kan nyttja sessionen effektivt. Använder du hörlurar under sessionen så kommer hypnotisören enkelt kunna väcka dig normalt sett om det skulle inträffa.

Kan man göra något mot sina värderingar/moral i hypnos?
Nej, om det som hypnotisören säger till klienten om inte accepteras så kommer inget ske. Det är därför det är viktigt att man själv är redo att förändras när man börjar hypnosterapi, för ingen kommer kunna t.ex. hypnotisera dig att sluta röka om du egentligen själv inte vill sluta och har blivit skickad till hypnotisören av en partner som vill att du slutar. Men när du själv är motiverad till en förändring så kommer hypnosen kunna hjälpa dig så det sker snabbt och enkelt utan att du behöver kämpa emot dig själv, det är en befrielse.

Kan man fastna i hypnos?
Nej det kan man inte, men för en fåtal personer kan det tillståndet i undantagsfall upplevas så skönt och avslappnande att man inte vill lämna det frivilligt, men det är alltid ett val personen gör om man vill följa hypnotisörens uppmaning eller inte, i det fallet blir det bara som att personen tar en kort tupplur. Men ingen har någonsin fastnat i hypnos.

Är hypnos farligt?
Nej det är inte farligt, det är ett fullständigt naturligt tillstånd. Vi använder det bara på ett väldigt effektivt sätt för att uppnå förtändningar i livet. Du behåller kontrollen och kan välja att avbryta närsomhelst.

Är hypnos på riktigt?
Ja absolut, med hypnos kan man dock åstadkomma och uppleva saker som närmast känns som magi, därför finns det en viss skepsis kring detta, för det är så kraftfullt. Men bästa beviset för att det är på riktigt är att prova själv.

Är hypnos olagligt?
Nej verkligen inte. Hypnos är ett naturligt tillstånd likväl som att vara vaken, vara i flow, sova, dagdrömma ect. Det finns dock personer som felaktigt påstår att hypnos skulle vara olagligt. Om någon säger det till dig, be dem plocka fram den lagtexten som förbjuder hypnos. Som hypnoterapeut/hypnotisör utför man aldrig någon behandling av sjukdom. Alla behandlingar av sjukdomar görs inom den traditionella vården. Det som är reglerat är vem som får utge sig för att bota sjukdomar. I traditionella vården används många olika tekniker t.ex. hypnos eller medicinering. Vi jobbar med att människan skall återfå sin fulla kraft och få ett friare och mer värdefullt liv. Vi utger oss aldrig för att bota sjukdomar.
Det som är reglerat är hur man får utföra hypnos inför publik på en offentlig tillställning/allmän sammankomst, när man gör detta behöver man i Sverige tillstånd från Socialstyrelsen. MyMind har utfört offentlig hypnos i Sverige många gånger och har har blivit beviljad tillstånd av Socialstyrelsen för det.

Är hypnos bra?
Absolut, det är bra för många olika saker och kan ge väldigt värdefulla resultat. Resultatet varierar dock mellan olika personer samt att olika personer har olika lätt att släppa kontrollen och tillåta sig att gå in djupt i hypnosen.

Är hypnos friskvård?
Hypnos är friskvård. Men det är upp till arbetsgivaren och skatteverket att bestämma vad som gäller och vilka belopp som gäller.

Är hypnos äkta?
Ja absolut är det äkta när det utförs korrekt, se svaret på ”Är hypnos på riktigt?”

Vad är hypnos?
Hypnos är ett fullständigt naturligt tillstånd som kan användas till väldigt många olika saker. Följ länken för att läsa mer om detta.

Vad betyder hypnos?
Det kommer ursprungligen från grekiska ordet för sömn, men idag vet man att hypnos inte är sömn. Så skulle man sätta ett ord på detta idag skulle det troligen bli något annat.

Hur många gånger gör man hypnos?
Det vanligaste är att en klient besöker oss tre till fem gånger. Men får ofta en värdefull förbättring redan efter första eller andra besöket. Resultatet är dock väldigt individuellt. En del personer har väldigt lätt och för andra kan de krävas lite mer mentala övningar innan man når samma resultat. Men vår uppfattning är att 99% av alla som vill ha en förbättring och verkligen är redo att göra det som krävs också kommer känna sig bättre och friare.

Hur känns hypnos?
Detta är väldigt individuellt, men vår generella uppfattning är att för de flesta personer så känns det inte på något speciellt sätt alls, bara att man är mer fokuserad. De flesta märker inte ens när man är i ett sådant tillstånd. Men ibland så underlättas terapin om klienten känner sig avslappnad, så man gör ofta olika saker som gör att klienten blir mer avslappnad. Detta är dock inte nödvändigt för hypnos. Man kan vara otroligt aktiv och ändå vara i hypnos.

Hur mycket kostar hypnos?
Du hittar våra priser på denna länken. För de resultat som många får av denna effektiva form av korttidsterapi så är hypnosterapi normalt väldigt kostnadseffektivt. De flesta får resultat på bara ett par tillfällen som med andra former kan ta månader eller år. Jämför man då sin investering mot vad det kostar att ta ledigt från arbete för alla de tillfällen som behövs i andra former så vinner hypnosterapi ofta stort. Man bör också tänka på att hypnotisören behöver tid både före och efter sessionen för att förbereda och dokumentera det arbete som görs. En hypnosterapisession är också normalt betydligt längre än andra tjänster som man kanske jämför med. Men som hypnoterapeut så ser vi främst till klientens bästa och vill åstadkomma så snabba resultat som möjligt och inte dra ut på det så länge som möjligt. Vi anser att alla förtjänar att ha ett så bra och fritt liv som möjligt.

Kan man använda hypnos när man är gravid?
Enligt oss så är hypnos ett naturligt tillstånd så det är inte mer risker med det än normal samtalsterapi. Det kan uppstå känslosamma samtal under sessionen, men det är ju heller inget onormalt. I många länder finns det hypnotisörer som även specialiserat sig på tiden kring förlossningen, så det finns stora möjligheter med hypnos att hantera hur man mår och vad man upplever. Men är du orolig ta alltid kontakt med din läkare för rådfrågning.

Kan man radera minnen med hypnos?
Enligt oss så kan man inte radera minnen med hypnos permanent, men varje gång man i ett ”vanligt vaket” fall tänker på ett minne och sedan stoppar tillbaka det så har du alltid förändrat det lite. Så våra minnen är väldigt dynamiska. I hypnosterapin har vi aldrig som syfte att radera ett minne, det vi normalt fokuserar på är att neutralisera känslan som din kropp förknippar med det där minnet. Det är ju inte minnet i sig som påverkar hur du mår, utan det är de känslorna som finns lagrade kring det specifika minnet. I bland kan man försöka koppla mer positiva känslor till ett minne och på det sättet kan man väl säga att man kan omforma minnen lite gran men inte radera dem. Det går heller aldrig att göra något sådant utan klientens aktiva medverkan till detta.

Vad är självhypnos?
Självhypnos kan man säga är att när en person vill använda hypnosens fördelar men utan en hypnotisör närvarande. Det finns många inspelade ljudfiler med hypnos man kan lyssna på. Detta tränar även det undermedvetna sinnet så det kan gå snabbare när man träffar en hypnotisör att få de ändringar man önskar. En del personer får bra resultat av att bara lyssna på inspelad hypnos men för många så behövs en hypnosterapeut för att göra besående förändringar på djupet. Men en kombination av dessa två är det bästa där man med sin hypnosterapeut gör de djupa arbetet och sedan underhåller det med självhypnos.

Vill du också uppleva alla fördelar som finns med hypnos. Boka in ett besök hos oss i vår lokal i Uppsala eller online.